Instellingen

Anton Geesink junior: "Tango dansen moet met zijn tweeën"

© RTV Utrecht / Jordi de Jong
© RTV Utrecht / Jordi de Jong
UTRECHT - De familie Geesink verkocht het pand een jaar geleden aan een projectontwikkelaar, die het gebouw nu versneld wil slopen om nieuwe appartementen te bouwen. Uitbater Albert van Mildert heeft officieel een huurcontract tot eind 2018, maar wordt naar eigen zeggen nu al [link]http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1624816/beheerder-judoschool-geesink-we-worden-weggepest.html|weggepest[/link].
"Het is ook jammer dat de familie Geesink niet heeft willen meewerken aan de verkoop van het pand aan ons. In de huurovereenkomst die we met de familie Geesink hadden, staat dat we het pand na 10 jaar mogen kopen. Toch zei de familie nee", vertelt een teleurgestelde Van Mildert.
De familie Geesink zegt goede redenen te hebben waarom ze het pand niet aan Van Mildert verkopen. "Als je gaat tangodansen, moet je allebei meedansen. Op het moment dat dat stroever gaat, verdwijnt het enthousiasme om daarmee door te gaan", verklaart Anton Geesink junior, zoon van.
Van Mildert zou niet altijd de huur hebben betaald, wat de uitbater van de sportschool tegenspreekt. "Die is altijd netjes en op tijd betaald."
SOORT KRAAKPAND
Veel verdriet om een eventuele sloop van het gebouw heeft de familie niet. "Ik zou er niets op tegen hebben als daar ook iets moois wordt neergezet. Dat zou me meer vrede doen als dat ik het pand nu zie met alle graffiti, want het is nu gewoon een soort kraakpand", haalt Geesink zijn schouders op.
Die reactie kan Van Mildert wel enigszins begrijpen. "Anton Geesink junior en mevrouw Geesink hebben totaal geen interesse in de sport. De sportschool was alleen maar een blok aan hun been."
Nu is Van Mildert druk met een oplossing, waarbij een verhuizing ook niet uit te sluiten is. "De huur is opgezet, maar wil niet zeggen dat je er meteen uit hoeft. Er zijn namelijk ook nog andere rechtsmiddelen, heb ik vernomen", besluit hij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.