Instellingen

Verdachte uit Utrecht gepakt voor autobom Martin Kok

© ANP
UTRECHT/NIEUWEGEIN - De politie heeft dinsdagavond een 26-jarige man uit Utrecht aangehouden die wordt verdacht van het plaatsen van het explosief onder de auto van ex-crimineel en misdaadjournalist Martin Kok, meldde de politie vandaag.
Enkele uren nadat het explosief werd aangetroffen werd in Nieuwegein aan de Richterslaan een brandende zwarte Audi A4 aangetroffen. Er zaten geen kentekenplaten op de Audi. Onderzoek maakte duidelijk dat deze Audi eerder die avond op camerabeelden is vastgelegd aan de Amsteldijk. De recherche heeft in het onderzoek gebruik kunnen maken van duidelijke camerabeelden rond de plaats delict en van de betrokken Audi.

HANDLANGER

Een dag eerder, op maandag 29 mei, werd ook al een verdachte aangehouden in verband met betrokkenheid bij het incident. Dat is een 49-jarige man uit Zuid-Holland. Deze man is voorgeleid en zit nog vast.
De 26-jarige Utrechter wordt vrijdagmiddag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Hij zit in beperkingen en mag alleen met zijn advocaat contact hebben.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.