Jonge inbrekersbende omgeving Amersfoort opgerold

AMERSFOORT/PROVINCIE UTRECHT - Het inbrakenteam van recherche heeft negen mannen van 15 tot 20 jaar aangehouden voor inbraken in Amersfoort en omliggende plaatsen. Dat meldt de politie vanochtend.
De politie verdenkt de verdachten uit Bunschoten, Hooglanderveen, Scherpenzeel, Soest, Amsterdam, Den Haag, Dronten en Oldebroek van meerdere inbraken die zij in wisselende samenstelling pleegden. De groep heeft een duidelijke methode: alle inbraken zijn gepleegd door een raam in te gooien. De buit bestond uit geld, sieraden, muziekinstrumenten en computer- en fotoapparatuur.
De zaak kwam aan het licht toen leden van de groep gestolen goederen inleverden bij een opkoper in Amersfoort. Uit het opkoopregister bleek dat sprake was van heling. Na een vooronderzoek zijn de verdachten van maart tot met mei aangehouden en gehoord over hun betrokkenheid. De meeste verdachten hebben bekend.
De groep zou verantwoordelijk zijn voor inbraken in woningen in Amersfoort, Hooglanderveen, Bunschoten, Ermelo en Harderwijk. Ook bij een school in Bunschoten en twee stacaravans in Ermelo wist de mannen binnen te komen. De inbraken vonden vanaf september 2016 tot begin 2017 plaats.
De recherche overhandigt het dossier na afronding van het onderzoek aan het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.