RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Protest tegen torenhoge windmolens in polder Rijnenburg

1/2
LEIDSCHE RIJN/NIEUWEGEIN -

Een petitie tegen de bouw van windmolens in polder Rijnenburg tussen Utrecht en Nieuwegein is al bijna negenhonderd keer ondertekend.

De gemeente Utrecht wil het gebied langs de snelweg A2 en A12 gebruiken voor de opwekking van duurzame energie, behalve aan zonnepanelen wordt daarbij ook gedacht aan de windturbines van meer dan 200 meter hoog. Ter vergelijking, de Domtoren heeft een lengte van 112 meter.

Inwoners van de aangrenzende Nieuwegeinse wijken Batau en Galecop zijn bang voor geluidsoverlast en de slagschaduw die de enorme molenwieken veroorzaken. In de wijken zijn deze week posters opgehangen met de oproep de petitie te ondertekenen.

De gemeente Nieuwegein heeft de zorgen van haar inwoners overgebracht aan buurgemeente Utrecht. Die inventariseert op dit moment de mogelijkheden voor de opwekking van duurzame energie in polder Rijnenburg. Daarbij wordt volgens Utrecht ook rekening gehouden met de wensen en klachten van omwonenden.

Dinsdag 6 juni organiseert de gemeente Utrecht om 21.00 uur een raadsinformatiebijeenkomst over de energieplannen in de polder. De bijeenkomst is in het AC Meeting Center in De Meern.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -