Fiets Bunschotense Savannah gevonden in Hoogland

Savannah Dekker in de kleding die ze donderdag droeg.
Savannah Dekker in de kleding die ze donderdag droeg. © Monique Dekker (Bewerking door RTV Utrecht)
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De fiets van de gisteren verdwenen Savannah Dekker uit Bunschoten is teruggevonden. Waar het 14-jarige meisje zelf is, is nog niet bekend. Haar moeder zegt tegen RTV Utrecht dat ze vanmorgen ook niet op school is verschenen.
De zwarte Cortina-fiets met een zwart kratje voorop werd vanmorgen in Hoogland gezien. De fiets stond op slot, enigszins verstopt bij een boom langs de Bunschoterstraat, ter hoogte van de Monseigneur Van de Weteringstraat. Enkele tientallen meters verder is een bushalte.

GEEN CONCLUSIES

De politie bevestigt dat de fiets gevonden is, maar kan daar nog geen conclusies aan verbinden. "We hebben haar niet in de omgeving aangetroffen", zegt een woordvoerder. "Het kan zijn dat ze de bus heeft gepakt, of dat ze door iemand is opgepikt. Maar ze kan natuurlijk ook te voet verder zijn gegaan."
De recherche ziet de gevonden fiets als een nieuw spoor en blijft de vermissing van Savannah onderzoeken. Wie het meisje ziet of denkt te weten waar ze is wordt verzocht om de politie te bellen.

HUISWERK

Savannah Dekker verdween gistermiddag, nadat ze tegen haar moeder had gezegd dat ze voor het avondeten thuis zou komen. Ze zou met klasgenoten naar een vriendin fietsen om huiswerk te maken, maar is daar nooit aangekomen. Volgens haar moeder Monique Dekker reageert ze niet op telefoontjes en leest ze haar berichtjes niet. Haar mobieltje lijkt uit te staan.
Het meisje is 1.73 meter lang en loopt wat moeilijk omdat ze herstelt van een hernia. Ze droeg op het moment van haar verdwijning een spijkerbroek, een hemdje met een afbeelding van Minnie Mouse, een groen bomberjack en fluorescerend roze Nike-schoenen.