Utrecht mag meepraten over kunstwerk op Vredenburgplein

UTRECHT - Hoe moet het Vredenburgplein er in de toekomst uitzien? Inwoners van de stad Utrecht mogen daar over meepraten. De gemeente heeft vijf kustenaars een ontwerp laten maken voor een kunstwerk op het plein en inwoners mogen nu stemmen.
Vanmiddag werden de vijf ontwerpen gepresenteerd. De kunstenaars lieten zich speciaal voor de opdracht inspireren door de historie van het plein. Daarnaast moesten ze rekening houden met enkele praktische zaken zoals de markt en de bomen die op het plein staan. Het is nu aan de stad om te kiezen wat het gaat worden.
Tegelijk met het plaatsen van het nieuwe kunstwerk krijgt ook het plein nieuwe bestrating en komen er extra bomen en bankjes. Dat er een kunstwerk komt, is volgens de gemeente een wens van omwonenden en ondernemers aan het plein. Zij willen er de huiskamerfunctie van het plein mee versterken.
Er kan tot en met 18 juni worden gestemd op je favorieten kunstwerken. Ga dan naar de website CU2030.nl/kunst. Na 20 juni wordt het winnende kunstwerk bekendgemaakt. Het vernieuwde plein moet volgend voorjaar klaar zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.