Emotionele oproep oma Savannah: "Laat wat van je horen lieverd!"

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Er is nog altijd geen spoor van de vermiste Savannah Dekker uit Bunschoten. Het 14-jarig meisje vertrok eerder deze week op haar fiets naar een vriendinnetje, maar kwam daar nooit aan. Haar oma doet een emotionele oproep.
"Laat alsjeblieft wat van je weten, want papa en mama missen je heel erg, maar opa's en oma's ook. Je bent zo rijk en je krijgt alles wat je hartje begeert. Lieverd, doe me een plezier en kom naar huis. Laat wat van je horen lieverd!"

SCHRIK

Lenie Dekker leeft tussen hoop en vrees sinds haar
wordt. "Het duurde lang totdat het nieuws echt tot me doordrong. Zoiets maak je je hele leven niet mee. Je hoort over vermissingen weleens wat op televisie of je leest erover in de krant, maar je verwacht niet dat het jezelf overkomt", vertelt ze aan RTV Utrecht.
Allerlei scenario's over haar verdwijning spookten de afgelopen dagen door haar hoofd. "Je denkt: hoe komt ze thuis? Is ze aangerand of gebruikt? Ligt ze in het water? Gaat ze gekke dingen doen? Dat soort dingen gaan door je hoofd en dat wordt alleen maar erger naarmate ze weg is."

GOEDE BAND

Lenie heeft een goede band met haar kleindochter. "Ze is heel speels en heeft een mooie uitstraling en kan heel hard lachen. Ik heb het idee dat er iets in haar koppie heeft gespeeld en dat ze een plannetje heeft gemaakt waar ze niemand over heeft verteld."
De omgeving van Lenie leeft erg met haar mee. "Er vallen telkens kaartjes op de deurmat van mensen die me sterkte wensen. Het leeft behoorlijk in mijn omgeving. Ik ben gisteren bewust niet naar de sportschool geweest, want iedereen vraagt: is dit jouw kleindochter? Dat kan ik niet gebruiken, daarom hoop ik dat ze snel terugkomt."
De politie liet vanochtend weten nog niet te weten waar het meisje precies is. Eerder werd wel de fiets van Savannah teruggevonden. De recherche ziet dat als een nieuw spoor.

SCHOOL

De school van de vermiste Savannah heeft ook gereageerd op de verdwijning van het meisje. Volgens de school zijn leraren en leerlingen 'erg geschrokken' van de vermissing.
"De klasgenoten van Savannah zijn vanmorgen (vrijdag, red.) opgevangen door hun mentrix, mevrouw van Eeken, in hun klas. De school staat in nauw contact met de ouders van Savannah."
De school heeft aan de ouders van alle leerlingen een oproep gedaan om mogelijk bruikbare informatie te delen met de politie. "We hopen en bidden dat ze spoedig weer veilig terecht mag komen", besluit de school.
In de Maranathakerk in Bunschoten is vanavond een gebed voor Savannah Dekker. De dienst begint om 20.00 uur.
Ook vindt er morgen een grote zoekactie door inwoners van Bunschoten plaats.

"Laat wat van je horen lieverd!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.