RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Meisje (14) in water Achterveld door misdrijf om het leven gebracht

1/2
ACHTERVELD -

Het lichaam dat gisteren in het water werd aangetroffen in Achterveld, is van een 14-jarig meisje uit Hoevelaken. Zij is door een misdrijf om het leven gekomen. Dat meldt de politie.

Het meisje stond niet als vermist opgegeven, maar kwam gisteren niet uit school terug. "Je gaat dan kijken waar het meisje is geweest de afgelopen periode. We denken dat ze gewoon vanuit school via Achterveld naar huis is gefietst, dat deed ze normaal gesproken ook. In Achterveld is er vervolgens iets heel ergs misgegaan", aldus politiewoordvoerder Bernhard Jens.


ACHTERVELD

Een man die zijn hond aan het uitlaten was op de Emelaarseweg, trof het lichaam gistermiddag rond 17.00 uur aan in het water. Daar ligt een grote plas, de Ingenieur Juliusput. De man alarmeerde vervolgens de politie.

Na de melding zette de politie de omgeving groots af voor onderzoek, waarbij speurhonden werden ingezet. Met behulp van een politiehelikopter werden overzichtsfoto's van de omgeving gemaakt.

De vader van het slachtoffer is vrijdag zelf nog op zoek gegaan naar zijn dochter. Hij zag daarna in Achterveld de politie zoeken. Agenten hebben hem op de hoogte gesteld en naar huis gebracht.

De politie heeft een groot rechercheteam op de zaak gezet. Op dit moment zijn er nog geen verdachten in beeld.


GETUIGENOPROEP

De politie doet een dringende oproep aan getuigen. Mensen die vrijdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur iets gezien hebben in de omgeving van het Emelaarsepad, wordt verzocht contact op te nemen.

Vanwege het onderzoek was de omgeving in de nacht van vrijdag op zaterdag afgezet. Politieagenten bewaakten de omgeving. Vandaag vindt er verder sporenonderzoek plaats.


SAVANNAH

De politie benadrukt nogmaals dat er geen link is met de zaak van de vermiste Savannah uit Bunschoten. Verwarring daarover ontstond na onjuiste berichtgeving van De Telegraaf.

De ouders van Savannah waren gisteravond al ingelicht door de politie dat het niet om hun dochter ging, schreef de lokale krant de Bunschoter. De moeder reageerde op Facebook op de foute berichtgeving van de krant. "Heel fout dit van de Telegraaf! Het is niet Savannah die dood gevonden is. Blijf naar haar uitkijken!"Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -