Deze week in het nieuws: Overleden meisje in Achterveld en spookrijders in Vianen

PROVINCIE UTRECHT - Het nieuws over het overleden meisje in Achterveld was het best gelezen nieuwsbericht deze week bij RTV Utrecht. Ook de spookrijders bij Vianen en de plaatsing van FC Utrecht voor de Europa League werden veel gelezen.
1. OVERLEDEN MEISJE
Vrijdag treft een voorbijganger een lichaam aan in het water in Achterveld. De politie doet daarna lange tijd onderzoek en zet een groot gebied af.
De identiteit en doodsoorzaak van het slachtoffer blijft lang onduidelijk. Zaterdag maakt de politie bekend dat het om een 14-jarig meisje uit Hoevelaken gaat, die door een misdrijf om het leven is gekomen.
De politie benadrukt dat er geen verband is met de 14-jarige Savannah uit Bunschoten-Spakenburg. Zij is al dagen vermist. Zondag houden inwoners van het dorp een zoekactie.
2. SPOOKRIJDERS
Na een dodelijk ongeluk bij Meerkerk staat er zondag een lange file op de A27. Niet iedereen kan het geduld om stil te staan opbrengen.
Bij Vianen gaan automobilisten spookrijden om de opstopping te mijden. De VerkeersInformatieDienst noemt de actie 'knettergek' en 'levensgevaarlijk'.
Het is die dag sowieso uitzonderlijk druk op de Nederlandse wegen. Toeristen die terugkeren van een weekendje weg zorgen voor lange files vanaf de Zeeuwse kust en vanuit Friesland. Op Texel staat voor de boot een file van 4 kilometer.
3. FC UTRECHT
Stadion De Galgenwaard ontploft zondag. Niet letterlijk, maar de sfeer onder supporters is uitzinnig als blijkt dat FC Utrecht zich heeft geplaatst voor de voorronde van de Europa League.
De ploeg van trainer Erik ten Hag weet in de Galgenwaard een 3-0 uitnederlaag ongedaan te maken. Het wint na penalty's, nadat het na 120 minuten 3-0 staat voor FC Utrecht.
16.586 supporters zijn in de Galgenwaard getuige van het wonder. Meteen na afloop bestormen duizenden fans het veld om de winst te vieren met de spelers. Het team wordt daar ook meteen gehuldigd.
Niet alleen in het stadion is het feest. Ook in de stad lopen zingende FC Utrecht-supporters rond.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.