RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Honderden mensen zoeken mee naar vermiste Savannah

1/5
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In Bunschoten is begonnen met een zoektocht naar het vermiste meisje Savannah. Honderden vrijwilligers doen daar aan mee. "Heel indrukwekkend", zegt een van de initiatiefnemers van de actie.

Vanmorgen rond negen uur verzamelden de mensen zich op een bedrijventerrein aan de rand van het dorp. Daar zijn de vrijwilligers ingedeeld in groepjes.

Elk groepje heeft een apart gebied toegewezen gekregen dat doorzocht wordt. Vrijwilligers kijken vooral in de bermen en sloten. "Zoek als een vader en moeder", is de opdracht die de vrijwilligers meekrijgen.


ZOEKACTIE

Naast inwoners van Bunschoten zijn ook vanuit de rest van het land vrijwilligers gekomen om mee te helpen zoeken. Een professioneel zoekteam co÷rdineert de actie.

"Zij zijn hier in gespecialiseerd", zegt Angelique ter Haar, een van de initiatiefnemers van de zoekactie. "Het zoekteam maakt groepjes, co÷rdineert alles, ze hebben plattegronden en geven instructies."

Enkele agenten zijn aanwezig om de zoekactie in goede banen te leiden. De politie zoekt zelf niet mee. "We snappen dat mensen willen helpen en staan ook in contact met de organisatie, maar wij doen zelf niet mee aan de actie omdat we geen aanwijzingen hebben dat Savannah zich nu in dat gebied zou bevinden", zegt een woordvoerder.


FILE

Tegen elf uur in de ochtend veroorzaakte de zoekactie een file op de A1 bij Amersfoort. Tussen Hoevelaken en Bunschoten liep het verkeer vast doordat vrijwilligers massaal langs de snelweg aan het zoeken waren.

Volgens de VID nam de file tegen twaalf uur weer af.


DRONES

Naast alle vrijwilligers op de grond, wordt er ook vanuit de lucht gezocht. Twee drones vliegen boven het gebied om te zoeken naar sporen.

Nieuws over de zoekactie is ook te volgen via het twitteraccount van onze verslaggever Dennis van Ommeren.


NIET VOOR TE STELLEN

Volgens Ter Haar zijn de vrijwilligers allemaal erg begaan met de moeder van de vermiste Savannah. "Ik heb zelf twee kinderen en ik moet er gewoon niet aan denken. Ik kan het me niet voorstellen."

Ter Haar heeft ook contact met de moeder van Savannah. Zij is volgens Ter Haar heel blij met de actie.


SAVANNAH

De 14-jarige Savannah Dekker uit Bunschoten wordt sinds donderdag vermist. Het meisje zou met klasgenoten naar een vriendin fietsen om huiswerk te maken, maar kwam daar nooit aan. Volgens haar moeder reageert ze niet op telefoontjes en leest ze haar berichtjes niet. Haar mobieltje lijkt uit te staan.

Vrijdagmorgen werd de fiets van Savannah gevonden in Hoogland. Van het meisje zelf ontbreekt nog ieder spoor.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -