Instellingen

Rolstoelbus gestolen in Mijdrecht: drama voor 11-jarige Amber

© Erwin Sprengers
© Erwin Sprengers
MIJDRECHT - In de omgeving van Mijdrecht is gisternacht een rolstoelbus gestolen. Dat zegt een boze vader.
De man vervoerde met de bus zijn 11-jarige dochter Amber en volgens hem was het de enige manier om haar van de ene naar de andere plek te brengen. Hij vraagt mensen met tips contact met hem op te nemen.
Het is een drama voor de Mijdrechtse familie Sprengers, schrijft de lokale website Petershotnews.nl. De speciaal aangepaste bus verdween in de nacht van vrijdag op zaterdag van de parkeerplaats aan de Koningspil. Van de daders ontbreekt ieder spoor.
"Amber was volledig van streek", vertelt haar vader Erwin. "Haar bus is weg. Dat zijn haar benen. Ze komt nergens zonder die bus." Door al aanpassingen kost de bus ongeveer 60.000 euro. De bus komt uit 2009 dus de verzekeraar vergoedt waarschijnlijk alleen de dagwaarde.
"Het is heel duidelijk dat dit een auto is speciaal ingericht voor gehandicaptenvervoer. Je moet al geen auto's stelen en al helemaal niet dit soort voertuigen", zegt Erwin stellig. Een boodschap aan de criminelen heeft hij wel: "Zet hem weer neer. Zorg dat ik 'm weer terugkrijg. We hebben hem echt nodig."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.