Instellingen

Urenlang politieonderzoek naar stoffelijk overschot in Bunschoten

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In Bunschoten is vanmorgen een stoffelijk overschot gevonden. Het lichaam is gevonden in een sloot aan De Kronkels in Bunschoten. Het is onduidelijk om wie het gaat.
Even na 20.30 uur arriveerde een auto die speciaal is ingericht om overledenen te vervoeren. Na ongeveer een half uur vertrok het voertuig, maar de politie wil nog niet aangeven of de officier van justitie het lichaam heeft vrijgegeven om vervoerd te worden.

SPORENONDERZOEK

De politie heeft nog niet gezegd of het gevonden lichaam van een man, een vrouw of een kind is. Een minutieus sporenonderzoek begon in een grote cirkel om het lichaam heen en bewoog zich langzaam maar zeker naar het midden toe. Een woordvoerder gaf rond 18.00 uur aan dat dat onderzoek nog uren kon duren. Tegen 21.00 uur kon de politie daar nog niets aan toevoegen.
Een politiehelikopter heeft het gebied vanuit de lucht in beeld gebracht. Ook is er met een drone boven de vindplaats gevlogen. Pers en omstanders worden op grote afstand gehouden.

SAVANNAH

In en om Bunschoten is vandaag een
gehouden. Honderden vrijwilligers zochten naar een spoor van de 14-jarige Savannah die sinds donderdag vermist wordt. Haar fiets werd vrijdag gevonden in de buurt van een bushalte aan de Bunschoterweg in Hoogland.
Aan het eind van de ochtend werd plotseling een groot gebied aan De Kronkels afgezet. Het is niet bekend of de vermissing Savannah en de vondst van het lichaam met elkaar te maken hebben. De vindplaats van de fiets en die van het stoffelijk overschot liggen ongeveer vijf kilometer van elkaar verwijderd.

VOORBIJGANGER

Volgens de politie is het lichaam niet gevonden door de vrijwilligers die zochten naar Savannah. Een voorbijganger heeft het lichaam ontdekt en schakelde de politie in.
Vanmorgen zei de politie dat in het geval van Savannah niet wordt uitgegaan van een misdrijf. Maar een woordvoerder zei later dat alle opties worden opengehouden. Het onderzoek is nog in volle gang. Vast staat in elk geval dat de vrijwilligers Savannah niet hebben gevonden. Welke sporen en voorwerpen hun zoekactie wel hebben opgeleverd wil de politie nog niet kwijt.

ONRUST

Vrijdagmiddag werd bij Achterveld het lichaam gevonden van een
uit Hoevelaken. Volgens de politie is zij door een misdrijf om het leven gekomen.
Dat er nu opnieuw een stoffelijk overschot is gevonden, op niet meer dan zo'n vijftien kilometer afstand van het lichaam in Achterveld, zorgt voor veel onrust in de omgeving. De politie zegt de zorgen te begrijpen, maar volgens een woordvoerder wordt er vooralsnog niet uitgegaan van een verband tussen de zaak in Achterveld en de vermissing van Savannah. Wel houdt de recherche rekening met alle mogelijke scenario's.

Woordvoerder Meuleman van de politie over de vondst van het lichaam
UNieuws over het onderzoek in Bunschoten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.