Instellingen

Twee jonge meisjes dood: burgemeester roept ouders op voorzichtig te zijn

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De dood van Savannah uit Bunschoten en Romy uit Hoevelaken roept veel vragen op. Wat is er met hen gebeurd? En is er een verband tussen de dood van de twee 14-jarige meisjes? De burgemeester van Bunschoten roept op tot waakzaamheid.
Meerdere incidenten in één weekend, en allemaal op nog geen twintig kilometer afstand van elkaar. Veel inwoners van Bunschoten en omgeving houdt het bezig, maar antwoord blijft voorlopig uit. Volgens de politie is het onderzoek nog in volle gang.

GERUCHTEN

Op Twitter en Facebook doen inmiddels de wildste verhalen de ronde. Zo wordt in verschillende Facebookgroepen gesproken over mogelijke ontvoerders die in de regio actief zouden zijn.
In de facebookgroep 'Soest Baarn verkoopt' staat: "Wij kregen net bericht door op de buurt whatsapp Nijkerkerveen dat er figuren rond rijden in de regio Nijkerk, Hoevelaken, Soest en Amersfoort, die het voorzien hebben op meisjes van 13 en 14 jaar. Dus wil iedereen z'n dochters waarschuwen hiervoor?"
Ook op Twitter doen verhalen de ronde over jonge meisjes die achtervolgd zouden zijn. "Ik hou mijn dochters voorlopig binnen", reageert iemand. Een ander zegt: "Ik ben vader van twee dochters, 18 en 20. Houd mijn hart vast en slaap slecht."
"Spanning, onzekerheid, onveiligheid. Heel Bunschoten staat stil", vat Annelie Prins het samen.

BURGEMEESTER

Burgemeester Melis van de Groep van Bunschoten kan zich de onrust goed voorstellen. "Intussen vragen bezorgde ouders en grootouders hoe nu verder. En jongeren vragen zich misschien af kunnen we nog veilig over straat. Ik begrijp die zorgen en ik voel die ook als opa met u mee."
Hij roep op om voorzichtig te zijn. "Ook mijn ambtsgenoten uit Nijkerk, Leusden en omliggende gemeenten delen deze zorgen. Wij vragen u, en adviseren u, als ouders en anderen die voor kinderen zorgen, extra alert te zijn. Waar gaan uw kinderen heen met wie hebben ze contact. En jonge mensen doen er goed aan zoveel mogelijk bij elkaar te blijven en niet onnodig alleen naar een meer verlaten plaats te gaan. En bel de politie bij verdachte situaties."

POLITIE

De politie laat weten de zorgen te begrijpen en op de hoogte te zijn van de geruchten. De meldingen worden volgens de politie serieus genomen.
Het is onzeker of er een verband is tussen de zaak in Achterveld en de dood van Savannah. De politie houdt met alle scenario's rekening.

KERK OPENT DEUREN

Bij de Zuiderkerk in Bunschoten konden mensen zondagmiddag steun zoeken bij elkaar. "In verband met de gebeurtenissen in de afgelopen dagen kunnen wij ons voorstellen dat jullie graag samenkomen", meldt de gereformeerde kerk op Facebook.
De kerk heeft vanaf vier uur de deuren geopend voor wie daar behoefte aan had. Volgens verslaggever Dennis van Ommeren waren de kerkklokken te horen op de plek waar het lichaam gevonden is.

De politie en verslaggever Dennis van Ommeren over het onderzoek in Bunschoten
De reactie van burgemeester Van de Groep van Bunschoten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.