RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hulpverleners staan klaar op school slachtoffer Achterveld

1/2
ACHTERVELD -

Bij de dood van de 14-jarige Romy uit Hoevelaken wordt op haar school dinsdag uitgebreid stilgestaan. Directeur Jan Hofman van de J.H. Donnerschool in De Glind zegt dat de leerlingen op de eerste dag na het Pinksterweekend worden opgevangen door een team van professionele hulpverleners.

Romy werd vrijdag aan het eind van de middag dood gevonden in Achterveld, nadat ze vanuit school naar huis was vertrokken. De politie concludeerde dit weekend dat ze onderweg slachtoffer van een misdrijf is geworden. De Donnerschool heeft alle leerlingen en ouders een e-mail gestuurd om uit te leggen wat er is gebeurd. De leerlingen in het lesjaar van Romy zijn persoonlijk gebeld.


SLACHTOFFERHULP

Dinsdag staan medewerkers van instanties als de politie en slachtofferhulp klaar voor de kinderen. "Ik heb een programma gemaakt om die eerste dag met elkaar te kunnen verwerken", zegt Hofman. "Wat we weten gaan we bespreken met de leerlingen. Ze kunnen vragen stellen en kinderen kunnen individueel met volwassenen praten."

Romy volgde een vmbo-opleiding op de J.H. Donnerschool, een instelling die leerlingen extra sociaal-emotionele begeleiding biedt. "Bij ons komen kinderen die veel hebben meegemaakt", zegt Hofman. "Ik zie dat ze bij ons weer tot bloei komen, en dat gold ook voor deze leerling."


INTENS VERDRIET

Hofman wil uit privacy-overwegingen weinig over Romy zelf kwijt. Hij noemt haar een fijne leerling en haar gewelddadige dood heeft een intens verdriet veroorzaakt op de school. "We zijn verbijsterd. We willen een goede toekomst voor onze jongeren. Het ging zo goed met haar en nu moeten we haar op deze manier verliezen."

De politie stelde vrijdag een onderzoek in, nadat een voorbijganger het lichaam van Romy in een sloot aan het Emelaarsepad in Achterveld had ontdekt. Een groot rechercheteam onderzoekt wat er gebeurd is en hoopt dat getuigen meer licht op de zaak kunnen werpen.


SAVANNAH DEKKER

De vermissing van de 14-jarige Savannah Dekker uit Bunschoten en de vondst van een stoffelijk overschot in dat dorp heeft veel onrust veroorzaakt in de regio. De politie weet nog niet of er een verband is met de dood van Romy uit Hoevelaken en zegt in het onderzoek met alle scenario's rekening te houden.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -