Burgemeester over dood Savannah: verbijstering en ongeloof

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Burgemeester Melis van de Groep van Bunschoten heeft geschokt gereageerd op de dood van de 14-jarige Savannah uit zijn dorp.
Hij deed dit in een videoboodschap. Hier zijn volledige verklaring:
"We hebben allemaal de hele dag in onzekerheid gezeten. Ik wil u toch nog rond middernacht een verklaring geven.
Zojuist heeft namelijk de familie Dekker het verschrikkelijke nieuws ontvangen dat het lichaam dat in onze gemeente is gevonden inderdaad van hun dochter Savannah is. Zagen ze als familie tot donderdag nog uit naar een traditioneel gezamenlijk feestelijk Pinksterweekend. De afgelopen dagen leefden ze tussen angst, hoop en dan weer vrees. Tot vandaag die hoop zo finaal de bodem in geslagen is.
Toen ik de ouders, zusje en grootouders zojuist sprak bleek me dat de grond letterlijk onder hun bestaan lijkt te zijn weggevaagd. Zij en wij zijn allen zeer diep geraakt. Op dit moment overheersen de gevoelens van verbijstering en ongeloof.
We zijn in de gemeente Bunschoten een hechte gemeenschap. Van mensen die voor elkaar zorgen, voor elkaar bidden en als het nodig is naar elkaar zoeken. Dat heeft de familie Dekker de afgelopen dagen gemerkt. En ze zijn dankbaar voor de vele blijken van steun en medeleven uit het dorp, de regio en uit heel Nederland.
Namens die gemeenschap mag ik zeggen dat we intens meeleven met het grote verdriet wat de ouders, haar zusje, haar klasgenoten is overkomen. En dat we er samen met alle instanties willen zijn in deze dagen van diepe rouw en er daarna voor hen willen blijven.
We leven ook mee met de ouders en familie van Romy Nieuwburg uit Hoevelaken die gisteren een soortgelijk schokkend nieuws te verwerken kregen. Ik wens de medewerkers van politie en justitie die alles in het werk stellen om deze afschuwelijke gebeurtenissen te onderzoeken en zo snel mogelijk op te lossen, alle wijsheid toe.
Intussen vragen bezorgde ouders en grootouders: hoe nu verder. En jongeren vragen zich misschien af: kunnen we nog veilig over straat. Ik begrijp die zorgen en ik voel die ook als opa met u mee. Ook mijn ambtsgenoten uit Nijkerk, Leusden en omliggende gemeenten delen deze zorgen. Wij vragen u, en adviseren u, als ouders en anderen die voor kinderen zorgen, extra alert te zijn. Waar gaan uw kinderen heen met wie hebben ze contact. En jonge mensen doen er goed aan zoveel mogelijk bij elkaar te blijven en niet onnodig alleen naar een meer verlaten plaats te gaan. En bel de politie bij verdachte situaties."

"De afgelopen dagen leefden ze tussen angst, hoop en dan weer vrees."
De reactie van burgemeester Van de Groep van Bunschoten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.