RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Verslagenheid op school Savannah Dekker

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De school waar de veertienjarige Savannah Dekker leerling was, is erg ontdaan over wat er met haar is gebeurd. Dat zei schooldirecteur Henk Koelewijn vanmiddag in een verklaring die hij voorlas bij het hek van het Oostwende College in Bunschoten.

"We kunnen dit niet bevatten, het verdriet is intens. We leven erg mee met het gezin en alle dierbaren van Savannah. De school is opengesteld voor onze leerlingen, ouders en medewerkers. Er is een stilteruimte ingericht om Savannah te herdenken. Daarbij zijn hulpverleners ingeschakeld", aldus Koelewijn.

"We zullen Savannah blijvend herinneren als een rustige, lieve en vrolijke leerling die mooie cijfers haalde en goede inzet toonde. Ze genoot van contact met haar vriendinnen en hield van gezelligheid. We zullen haar erg gaan missen."

Koelewijn wilde verder niets zeggen. Hij zei dat de zorg van de school nu vooral uitgaat naar de leerlingen en medewerkers.

Bij het Oostwende College was het vandaag een komen en gaan van leerlingen, velen in het zwart gekleed, sommigen met bloemen. Ook ouders en docenten maakten van de gelegenheid gebruik om in de school Savannah te herdenken.


VERKLARING

Vanochtend zette het schoolbestuur al een verklaring op de website.

"Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het bericht dat onze geliefde leerling Savannah Dekker uit klas 2 E/F is overleden. Intens verdrietig zijn wij door dit grote verlies van onze 14-jarige klasgenoot en (mede)leerling. Er zijn geen woorden voor en het is niet te bevatten. Onze gebeden en gedachten zijn bij de familie en vrienden van Savannah."


ONDERZOEK

Savannah werd sinds donderdag vermist. Zondagmorgen werd een stoffelijk overschot ontdekt aan De Kronkels in Bunschoten. De politie sloot direct de omgeving af en stelde een uitgebreid onderzoek in. Daaruit blijkt dat het inderdaad gaat om het vermiste meisje van 14.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht