Verdachten aangehouden voor dood Savannah en Romy

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/ACHTERVELD - De politie heeft afgelopen nacht twee minderjarige jongens aangehouden voor de dood van Savannah uit Bunschoten en Romy uit Hoevelaken. Volgens een woordvoerder lijkt het op twee op zichzelf staande zaken.
Een 16-jarige jongen uit Den Bosch zit vast voor de dood van de 14-jarige Savannah uit Bunschoten. Zij is gisterochtend aangetroffen in het water bij het industrieterrein De Kronkels in haar woonplaats en is om het leven gebracht. Het onderzoek is nog in volle gang. De familie van Savannah is over de aanhouding geïnformeerd.
De aangehouden jongen kende Savannah vermoedelijk via social media. Dat heeft burgemeester Van de Groep van Bunschoten maandag tegen het Radio 1 Journaal gezegd. Tijdens de vermissing is er steeds hoop geweest dat ze nog zou leven, aldus de burgemeester. "Er waren aanwijzingen dat ze zich met hem schuilhield op een ander adres", zei Van de Groep. De aanwijzingen kwamen van de familie en vriendinnen van Savannah.
In Bunschoten is met groot verdriet gereageerd op de dood van Savannah. Veel vlaggen hangen halfstok. "Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het bericht dat onze geliefde leerling Savannah Dekker uit klas 2 E/F is overleden", schrijft het bestuur van haar school vanochtend in een verklaring.

ROMY

In het onderzoek naar de dood van de 14-jarige
uit Hoevelaken is gisternacht een 14-jarige jongen uit Ede aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij haar dood. Romy werd vrijdagmiddag aan het Emelaarsepad in Achterveld in het water gevonden. Het onderzoek naar de omstandigheden en toedracht is in volle gang. De verdachte zit vast en wordt vandaag verhoord. Ook de familie van Romy is over de bewuste arrestatie geïnformeerd.
Het meisje stond niet als vermist opgegeven, maar kwam vrijdag niet uit school terug. "Je gaat dan kijken waar het meisje is geweest de afgelopen periode. We denken dat ze gewoon vanuit school via Achterveld naar huis is gefietst, dat deed ze normaal gesproken ook. In Achterveld is er vervolgens iets heel ergs misgegaan", liet politiewoordvoerder Bernhard Jens eerder weten aan RTV Utrecht.

HERDENKING

Inwoners van Hoevelaken herdenken Romy vanavond om 19.30 uur bij de muziekkoepel op het Van Aalstplein. Dat maakt de Gelderse gemeente Nijkerk, waar het dorp onder valt, op haar website bekend.
"Het delen van de gevoelens en elkaar als gemeenschap vasthouden en steunen kan behulpzaam zijn bij de verwerking van dit zware verlies en troost bieden aan alle betrokkenen", aldus burgemeester Gerard Renkema.

ONDERZOEK

Voor beide zaken is een eigen TGO-rechercheteam (Team Grootschalige Opsporing) aan het werk en de twee onderzoeksteams delen waar nodig onderzoeksinformatie. Op basis van de bevindingen uit de onderzoeken tot nu toe, lijkt het er niet op dat er een verband is tussen beide feiten.

Politiewoordvoerder Bernhard Jens over de aanhoudingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.