Veel bloemen en condoleances voor Savannah

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Leerlingen van het Oostwende College in Bunschoten-Spakenburg hebben vandaag voor het eerst les sinds de vondst van het lichaam van Savannah. Het 14-jarige meisje zat bij hen op school.
Er is rouwbegeleiding aanwezig om de kinderen en jongeren te helpen die willen praten. Ook was er gisteren op Savannah's school een besloten bijeenkomst voor leerlingen, ouders en medewerkers.

BLOEMEN

Op het schoolplein kunnen leerlingen
. In overleg met de familie is besloten om hiervoor één centrale plek te kiezen. De bloemen die zijn neergelegd op de vindplaats van Savannah worden ook naar het schoolplein gebracht.
"We leven heel erg met de familie mee", vertelde een moeder die haar 14-jarige dochter net naar school had gebracht. "We kennen ze allemaal natuurlijk. Je kent de kinderen. Je slaapt er niet van. Je bent de hele nacht wakker en denkt, het had mijn dochter kunnen zijn."
Savannah werd gisteren ook herdacht in de kerk. Daar waren veel klasgenoten bij aanwezig.

CONDOLEANCEREGISTER

In het gemeentehuis van Bunschoten-Spakenburg is vanochtend een condoleanceregister geopend. Burgemeester Melis van de Groep heeft er
.
Ook online komen veel steunbetuigingen binnen. Al zeker 1200 mensen hebben sinds maandagmiddag op de website condoleance.nl een reactie achtergelaten op de dood van Savannah Dekker.
Het lichaam van Savannah werd zondag gevonden in het water bij industrieterrein De Kronkels. De politie heeft vanwege haar dood inmiddels een 16-jarige jongen uit Den Bosch aangehouden.

ROMY

Vrijdag werd in Achterveld het lichaam van de
uit Hoevelaken gevonden. Ook zij is om het leven gebracht. Een 14-jarige verdachte is opgepakt. Op de school van Romy is vandaag ook rouwbegeleiding aanwezig.
Volgens de politie is er geen verband tussen beide zaken.

Verslaggever Robert Jan Booij in gesprek met een ouder van een leerling.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.