Protest tegen vuurwerkshow Utrechtse Piekenkermis

UTRECHT - De Partij voor de Dieren roept mensen op bezwaar te maken tegen de traditionele vuurwerkshow van het Maliebaanfestival (Piekenkermis) in Park Lepelenburg in Utrecht. Deze show staat gepland voor vrijdag 7 juli. "Middenin het broedseizoen en ook nog eens in een park", aldus de Partij voor de Dieren.
Wat de partij betreft bieden de kermis en andere activiteiten in de stad al voldoende vermaak aan bezoekers en inwoners. Raadslid Eva van Esch: "Een vuurwerkshow brengt veel leed met zich mee voor dieren, veroorzaakt vervuiling van het park en de singel, én voor mensen die in de buurt van Park Lepelenburg wonen is het geen pretje vanwege geluidsoverlast."
In 2016 besloot de gemeente in overleg met de organisator van de Piekenkermis om de vuurwerkshow niet door te laten gaan. Dit kwam onder meer door bezwaren van mensen die de overlast voor mens en dier niet wenselijk vonden.
"We hebben als Partij voor de Dieren toen ook bezwaar gemaakt", zegt Van Esch. "Nu wordt het besluit heroverwogen, omdat veel mensen de show wél zouden waarderen, maar wat ons betreft wegen dierenwelzijn, natuurbehoud én landelijke wetgeving rond het broedseizoen zwaarder. Wij roepen dus de gemeente en de organisatie wederom op om op 7 juli geen vuurwerk af te steken."
De Partij voor de Dieren vraagt bezwaarmakers te mailen naar de organisator van de Piekenkermis en de gemeente Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.