Flink wat bomen omgewaaid door voorjaarsstorm

PROVINCIE UTRECHT - De storm die vandaag over Nederland raast heeft op verschillende plaatsen in de provincie bomen de kop gekost. De brandweer zegt dat Utrecht er wel relatief goed lijkt af te komen, in andere provincies is de schade groter.
De brandweer heeft onder meer meldingen gekregen van omgewaaide bomen in Utrecht, Amersfoort, Maarssen en Zeist. In IJsselstein is Wijkservicecentrum De Oase aan de Benschopperweg deels ontruimd nadat een grote boom op het gebouw was gevallen. Een deel van de boom is door het dak heen gegaan en plafondplaten zijn naar beneden gekomen.
Tussen Amersfoort en Hilversum kwam een boom op het spoor terecht. Daardoor reden minder treinen. Bij Amsterdam was er een grote storing door afgebroken gevelplaten en die raakte ook het treinverkeer van en naar Utrecht.
De brandweer benadrukt dat mensen uiteraard altijd kunnen bellen met meldingen van stormschade, maar dat dit niet in alle gevallen tot onmiddellijke actie zal leiden. Er wordt prioriteit gegeven aan gevallen waarbij op de openbare weg de veiligheid in het geding is.

AVONDSPITS

De storm is ongeveer op zijn hoogtepunt aan het begin van de avondspits. Voor het verkeer worden dan ook de nodige
verwacht. In de loop van de avond gaat de wind wat liggen, luidt de verwachting.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.