Instellingen

Spoorlaan weer op de agenda

Archief.
Archief. © RTV Utrecht
UTRECHT - D66 in Utrecht sluit niet uit dat het in een volgend college steun geeft aan een plan om alsnog een spoorlaan aan te leggen in de stad. Dat zei fractievoorzitter Klaas Verschuure vanavond in het radioprogramma Stadhuisplein op Bingo FM. De spoorlaan is een oud plan voor een weg van de A2 bij Lage Weide langs het spoor naar de Cartesiusweg.
Verschuure sprak in het radioprogramma met CDA-fractievoorzitter Sander van Waveren over de bereikbaarheid van de stad. Daarbij kwam ook het oude plan van de spoorlaan weer ter sprake.

EXTRA UITWEG

Volgens Van Waveren zijn er bewonersgroepen in Utrecht-West die behoefte hebben aan een goede verbinding richting de A2. "Als je het westen van de stad wilt ontlasten, moet je het verkeer een extra uitweg geven in die taartpunt van de stad, dat zou heel erg helpen", aldus Van Waveren.
Voor Verschuure is dat plan bespreekbaar in een volgend college. "Het lijkt me alleen niet heel reëel, er zijn namelijk woningen gepland in dat gebied die de bouw onmogelijk maken. Maar het is een interessant idee en je moet nooit nooit zeggen. Maar om een discussie van jaren terug weer terug op de agenda te zetten, ik weet het niet."
De aanleg van de zogenoemde spoorlaan kan weer punt van discussie worden nu de gemeente bekend heeft gemaakt de Cartesiusweg te willen terugbrengen van een vier- naar een tweebaansweg. Bewoners klaagden eerder dat hun buurt door dit plan straks minder goed bereikbaar is vanaf de A2.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.