OM: Romy misbruikt en omgebracht door verdachte

© ANP (bewerkt)
ACHTERVELD - De 14-jarige jongen die vastzit voor de dood van Romy uit Hoevelaken wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij wordt ervan verdacht het 14-jarige meisje seksueel te hebben misbruikt en om het leven te hebben gebracht. Dat maakte het Openbaar Ministerie vanmiddag bekend.
De verdachte en Romy kenden elkaar van school. Het levenloze lichaam van Romy werd op vrijdag 2 juni gevonden in een sloot in Achterveld.
De rechter-commissaris zal morgen beslissen of de 14-jarige jongen vast moet blijven. Als dat zo is, dan wordt de verlenging van het voorarrest getoetst op de raadkamer van donderdag 15 juni. De ouders van zowel het slachtoffer als de verdachte zijn hierover geïnformeerd, laat het OM weten.
De politie zet het onderzoek voort. "In het belang van de jeugdige betrokkenen en met het oog op de beperkingen op het onderzoek, kunnen er verder geen mededelingen worden gedaan", aldus het OM.
Maandag was er een herdenking voor Romy in Hoevelaken. Het meisje volgde een vmbo-opleiding op de J.H. Donnerschool, een onderwijsinstelling in De Glind die leerlingen extra sociaal-emotionele begeleiding biedt. De school heeft hulpverleners ingeschakeld om de leerlingen bij te staan.
Ook de verdachte in de zaak van de omgebrachte Savannah wordt morgen voorgeleid, meldt het OM. Dit misdrijf staat volgens de politie los van de dood van Romy. Er zit ook een ander rechercheteam op en een andere officier van justitie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.