Verdachte zaak-Savannah morgen voorgeleid

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De 16-jarige jongen die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 14-jarige Savannah uit Bunschoten, wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dat meldt het Openbaar Ministerie.
Het lichaam van het meisje werd zondag gevonden in het water op industrieterrein De Kronkels in Bunschoten. Ze was sinds donderdag 1 juni vermist.
"Omstandigheden wijzen op de betrokkenheid van de 16-jarige verdachte uit Den Bosch", wil het OM alleen kwijt. Op basis hiervan wordt de jongen morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die zal beslissen over de verlenging van het voorarrest.

VOORARREST

Als de jongen vast blijft, zal de Raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland naar verwachting op 22 juni een beslissing nemen over de verdere verlenging van het voorarrest.

LEEFTIJD

"Met het oog op de jonge leeftijd van de betrokkenen en de beperkingen op het onderzoek, kunnen er nu verder geen mededelingen worden gedaan", aldus het OM. Morgenavond is er een
voor Savannah. Over de zaak zijn na een uitzending van Opsporing Verzocht
binnengekomen.

ROMY

Vandaag werd bekend dat ook de verdachte in de zaak van de omgebrachte
(14) donderdag wordt voorgeleid. Hij wordt tevens verdacht van seksueel misbruik. Dit misdrijf staat los van de zaak-Savannah, aldus de politie. Er zit ook een andere officier van justitie op en een ander rechercheteam.

Reportage over de stand van zaken in het Savannah-onderzoek

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.