In Kasteel Beverweerd moet je straks kunnen wonen

WERKHOVEN - Landgoed Beverweerd bij Werkhoven is verkocht aan een slager uit Hilversum. Sjan Van Ettekoven heeft het kasteel voor 4,25 miljoen euro gekocht. En de plannen zijn al in de maak.
Een slager met een kasteel, het klinkt gek. De Hilversummer heeft meerdere panden in zijn bezit. "De een heeft paarden, de ander pandjes", vertelt de vastgoedondernemer Van Ettekoven nuchter. "Ik had het al een tijdje op het oog."

ZORG

De ontwikkeling van het kasteel is in handen van Sjan's zakenpartner Dirk Simons. Er moeten zorgwoningen komen in het kasteel én er moeten tientallen nieuwe zorgappartementen gebouwd worden: "Wonen op een unieke locatie: dus wonen op een landgoed."
Hoe dat er precies uit ziet, wordt nog over gepraat met de gemeente en de provincie. Maar de beide heren willen graag: "Sjan van Ettekoven is heel actief in vastgoed. Hij creëert meerwaarde en verkoopt het ook weer. En zijn familie heeft hier veel land. Dus hij kent de regio goed!"

BESTEMMINGSPLAN

Met de verkoop komt een eind aan een tumultueuze tijd. Van Ettekoven kocht het kasteel van Philadelphia. Die zorgstichting wilde woningen voor vegetarische ouderen maken op het landgoed, maar die plannen
. De verkoop duurde vervolgens lang en zorgde voor
.
Het landgoed ligt in een stiltegebied. Eerder waren raadsleden tegen zulke plannen, omdat ze bang waren voor meer verkeer. De gemeente wil op dat soort zorgen nog niet vooruitlopen. "We hebben recentelijk nog geen plannen ontvangen van de nieuwe eigenaar". Daar moet later serieus naar gekeken worden.
Volgens het huidige bestemmingsplan mogen er 69 woningen gebouwd worden op het landgoed. Het parkeren moet ondergronds is de afspraak. Of dat plan aangepast moet worden, moet dus nog blijken. De plannen kwamen eerder niet verder. De gemeente is vooral blij dat er weer plannen zijn, "zodat dit Rijksmonument ook voor de toekomst behouden kan blijven".

Zakenpartner Dirk Simons over de verkoop van landgoed Beverweerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.