Kok uit Montfoort maakt gin van gevaarlijke berenklauw

PROVINCIE UTRECHT - Waar de meeste mensen met een grote boog om de berenklauw heenlopen, is kok Justin Verburgt juist blij als hij de gevaarlijke plant in de berm tegenkomt. In restaurant de Schans in Montfoort serveert hij cocktails met berenklauw.
De berenklauw begint nu juist weer te bloeien en dat is voor veel gemeenten en speeltuinbeheerders reden om te waarschuwen voor de gevaren van de plant. Het sap uit de plant veroorzaakt ernstige brandwonden bij mensen en je kan er zelfs blind van worden.
Verburgt gebruikt de gedroogde witte bloemen van de plant voor het maken van gin. "Het is één van de ingrediënten van mijn gin. Samen met jeneverbessen, dennentoppen, rozemarijn en allerlei wilde kruiden uit de omgeving laat ik dat trekken in de alcohol."
De kok zegt het 'gevaar' van de plant juist een uitdaging te vinden. "Het gebruiken van een product wat niet normaal is, een beetje eng zelfs, is mooi. Een collega kwam met het verhaal dat de berenklauw veel gegeten wordt in andere landen. Toen dacht ik: daar kan ik ook iets mee doen."

Verslaggever Robert-Jan Booij tussen de berenklauw
Kok Justin Verburgt stookt gin van berenklauw
Kok Justin Verburgt maakt gin van de berenklauw.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.