Instellingen

School Romy: opnieuw een van ons, veel nieuwe vragen

ACHTERVELD - De school van de overleden 14-jarige Romy uit Hoevelaken heeft verslagen gereageerd op het nieuws dat het meisje en de verdachte in de zaak elkaar van school kenden. "Opnieuw een van ons", zegt directeur Jan Hofman van de J.H. Donnerschool in De Glind in een verklaring.
"Wij wáren al verslagen door het plotselinge overlijden van Romy. De verslagenheid heeft - met het recente nieuws - een nieuwe lading gekregen." Volgens de directeur zijn er door het nieuws veel nieuwe vragen over wat er gebeurd is.
Het Openbaar Ministerie meldde woensdag dat de 14-jarige verdachte, die vastzit vanwege de dood van Romy, ervan wordt verdacht dat hij het meisje seksueel heeft misbruikt en om het leven heeft gebracht. Morgen wordt bekend of de jongen uit Lunteren langer vast blijft zitten.
De J.H. Donnerschool is een onderwijsinstelling in De Glind die leerlingen extra sociaal-emotionele begeleiding biedt. Romy deed er een vmbo-opleiding. De school heeft hulpverleners ingeschakeld om de leerlingen bij te staan.
Vrijdag kwam het meisje na school niet thuis. Een voorbijganger vond haar lichaam in het water bij Achterveld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.