PVV wil levenslang voor 14-jarige moordenaars

ACHTERVELD - De PVV wil dat jongeren van 14 jaar oud levenslang kunnen krijgen voor het plegen van een moord. Het is de enige partij in de Tweede Kamer die voor deze strafmaat voor minderjarigen pleit.
De partij wil dat naar aanleiding van de dood van de 14-jarige Romy uit Hoevelaken, die vorige week in Achterveld is aangetroffen. Een leeftijdsgenoot uit Lunteren wordt verdacht van het ombrengen en misbruiken van Romy.
Volgens PVV'er Gidi Markuszower is het niet uit te leggen aan de slachtoffers en de maatschappij dat 'kille moordenaars die nabestaanden levenslang leed hebben toegebracht slechts maximaal twee jaar jeugddetentie opgelegd kunnen krijgen'. De PVV vindt dat op zulke daders het volwassenenstrafrecht moet worden toegepast.

VOORARREST

De rechter-commissaris zal morgen beslissen of de 14-jarige verdachte vast moet blijven. Als dat zo is, dan wordt de verlenging van het voorarrest getoetst op de raadkamer van donderdag 15 juni. De ouders van zowel het slachtoffer als de verdachte zijn hierover geïnformeerd, laat het OM weten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.