Bunschoten verwacht grote opkomst bij stille tocht Savannah

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In Bunschoten is vanavond een stille tocht voor de omgebrachte Savannah (14). De gemeente verwacht heel veel deelnemers. Hen is gevraagd om te voet of met de fiets komen.
Mensen van buiten de gemeente kunnen parkeren op bedrijventerrein Haarbrug-Zuid. Vanaf daar rijden pendelbussen. Vanaf 19.30 uur wordt er gelopen vanaf het Kolkplein. Voorafgaand worden twee minuten stilte gehouden. Inwoners kunnen vanaf 18.00 uur de vlag halfstok hangen.

BLOEMEN

Tijdens de wandeling kunnen bloemen worden gelegd bij het Oostwende College, de school van Savannah. De familie stelt het op prijs als er alleen kleurige bloemen worden meegenomen.

KERK

Na afloop van de stille tocht is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met pastoraal medewerkers in de Zuiderkerk of in De Fonteinkerk. Ook in het gemeentehuis zijn hulpverleners aanwezig voor mensen die behoefte hebben aan een gesprek.
"De familie wil iedereen vragen om (hoe goed ook bedoeld) het alleen bij deze stille tocht te laten en geen overige initiatieven te organiseren". meldt de gemeente.
Savannah verdween vorige week donderdag. Zondag werd ze gevonden in een sloot op industrieterrein De Kronkels in Bunschoten. Een 16-jarige jongen uit Den Bosch zit vast in de zaak. Vandaag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Komende woensdag is de uitvaart van Savannah.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.