Paleis Soestdijk wordt hotel en innovatieproeftuin

SOESTDIJK - Paleis Soestdijk wordt een evenementencentrum voor het Nederlandse bedrijfsleven. Het project 'Made by Holland' neemt het historische gebouw en het omringende landgoed voor 1,7 miljoen euro over van de staat. Vanaf volgend jaar staan het paleis en de paleistuin in het teken van Nederlandse innovatieprojecten.
Made by Holland bracht van de drie overgebleven kanshebbers het hoogste bod op het paleis uit. De nieuwe eigenaar tekent eind dit jaar het koopcontract en voert het plan volgend jaar uit.

PROEFTUIN

Het park rond het paleis wordt een proeftuin waar innovatie zichtbaar en beleefbaar wordt, belooft de nieuwe eigenaar. Het paleis zelf biedt ruimte aan tentoonstellingen. In de vleugels kunnen bedrijven en kennisorganisaties ruimte huren om hun nieuwste innovaties te presenteren. Aan de overkant van de Amsterdamsestraatweg is ruimte voor ontvangsten en evenementen.
Er komen ook horecagelegenheden, waaronder hotelkamers, op het landgoed. Op de eerste verdieping van het hoofdgebouw worden ruim twintig hotelsuites ingericht. Op het terrein van de voormalige marechausseekazerne komen 65 woningen. Het bosgebied dat nu nog is afgesloten, gaat open voor recreanten.

JULIANA EN BERNHARD

Het paleis in Baarn stond leeg sinds het overlijden van Juliana en Bernhard in 2004. Het gebouw werd opengesteld voor het publiek in afwachting van een nieuwe bestemming. De afgelopen jaren toonden zo'n 120 potentiële kopers belangstelling.
Het Rijk heeft uiteindelijk een keus gemaakt uit drie kandidaten die beloofden recreatie en duurzaamheid te combineren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.