Verdachte in zaak-Savannah blijft nog veertien dagen in gevangenis

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De jongen die vastzit voor de dood van de 14-jarige Savannah Dekker uit Bunschoten blijft nog zeker twee weken in de cel. De rechtbank in Utrecht vindt dat er genoeg bewijs in de zaak is om hem voorlopig vast te houden.
De 16-jarige jongen uit Den Bosch werd in de nacht van zondag op maandag aangehouden. Kort daarvoor was bekendgemaakt dat Savannah dood was gevonden. Haar lichaam werd zondagmorgen gevonden in het water langs De Kronkels. Savannah verdween donderdagmiddag, toen ze vanuit huis naar vriendinnen fietste om huiswerk te gaan doen.

SOCIAL MEDIA

Burgemeester Melis van de Groep van Bunschoten zei maandag dat de verdachte en het slachtoffer elkaar waarschijnlijk kenden via
. Volgens het Brabants Dagblad was de jongen sinds augustus niet meer
geweest.
De politie en het Openbaar Ministerie willen niet veel kwijt over wat het onderzoek heeft opgeleverd. Ook in de dagen na de gruwelijke vondst zijn er nog politiemedewerkers actief rond de plaats waar Savannah lag en op de plek in Hoogland waar haar fiets werd gevonden. Ze vragen onder meer voorbijgangers om details die licht kunnen werpen op wat er met het meisje is gebeurd.

STILLE TOCHT

Voor Savannah wordt vanavond een
gehouden. De gemeente Bunschoten verwacht een hoge opkomst en heeft deelnemers gevraagd om zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen. De tocht start om 19.30 vanaf het Kolkplein na twee minuten stilte.
Savannah wordt woensdag naar de algemene begraafplaats in Bunschoten overgebracht. De uitvaartdienst wordt gehouden in de Adventkerk en is bij grote drukte ook te volgen vanuit de Zuiderkerk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.