Meeste Utrechters vinden: Dom mag 's nachts gewoon muziek maken

UTRECHT - Bewoners van de Utrechtse binnenstad moeten niet zeuren dat de Dom 's nachts geluid maakt. Dat vinden de meeste mensen die reageerden op de buren die klagen dat ze uit hun slaap worden gehouden.
De buren vragen zich af of het carillon tussen 00.00 en 08.00 uur stil kan blijven. Op Facebook en Twitter reageerden veel mensen op de oproep.
Frans twittert: "Dat carillon is er al sinds 1666 (+/-) en is een gegeven als je daar gaat wonen! Wen er aan of verhuis buiten gehoorbereik van een kerk."
Hij krijgt bijval van Rineke. "Het zijn domoren als ze naast de Dom gaan wonen en de Dom niet willen horen."
@Donmeloneras introduceert zelfs de hashtags #komnietaanonzedom en #carillonmoetblijven. "Een paar van die niet-Utrechtse stadsyuppen flikkeren maar op."

POLL

Een
op Twitter werd door bijna driehonderd mensen ingevuld. Daar blijkt dat toch 42% het eens is met de stelling dat de Dom tussen 00.00 en 08.00 uur stil moet zijn.
Zo kan Monique Linnemann, journalist van het AD, zich wel een beetje verplaatsen in de slapeloze binnenstadbewoners. "Ik woon er niet, maar misschien is een beetje zachter of minder frequent ook een optie."
Jeroen schrijft op Facebook: "'s Nachts vind ik ook wel vreemd. 12 uur laatste slag is toch prima?"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.