RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Tesla levert mega-accu voor zonnestroom

UTRECHT - De Utrechtse Jaarbeurs wil een van de grootste energieopslagplaatsen van de Benelux bouwen. De opgevangen stroom is bedoeld voor het opladen van elektrische auto's. Dat schrijft Het Financieele Dagblad.

Bij de evenementenhal wordt na de zomer een grote accu gebouwd, die stroom uit zonnecellen op gaat vangen. Elektrische auto's kunnen daardoor dag en nacht worden voorzien van stroom. De megabatterij wordt geleverd door autofabrikant Tesla.


CONTRACTEN

Netbeheerder Stedin en energieleverancier Scholt Energy investeren gezamenlijk in het project. Ook het Utrechtse LomboXnet, bekend van onder meer de elektrische laadpalen, betaalt mee. Directeur Robin Berg zegt tegen de krant dat de contracten met Tesla al getekend zijn.

Voor de Jaarbeurs is de komst van de accu belangrijk, schrijft het FD. Het opladen van elektrische auto's gebeurt nu namelijk nog via het stroomnet, maar als er te veel voertuigen tegelijk worden opgeladen kan het elektriciteitsnetwerk overbelast raken. Een mega-accu kan dat probleem voorkomen.


TWINTIG TESLA'S

De installatie wordt achter de Jaarbeurs gebouwd en komt op het parkeerterrein P4. Met de batterij kunnen ongeveer vijftig elektrische auto's of twintig Tesla's opgeladen worden.

De kosten van het project bedragen een miljoen euro.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht