PvdD: dode kievitskuikens en kapotte eieren door maaiwerk gemeente

UTRECHT - De Partij voor de Dieren in Utrecht eist uitleg over vernielde kievitsnesten in een weiland langs de A2. Volgens de lokale partij zijn bij maaiwerkzaamheden eieren kapot gemaakt en kievitskuikens gedood. Het maaien eind mei was nodig, zodat zwemmers in de Haarrijnse Plas hun auto op het land konden parkeren.
Volgens de PvdD heeft Natuurmonumenten aangifte gedaan, omdat de kievit een beschermde vogelsoort is. Ook is de gemeente op het matje geroepen bij de Regionale Uitvoeringsdienst Utrecht, die verantwoordelijk is voor het handhaven van milieuregels.
De fractie wil nu van het college weten of het wist dat er beschermde weidevogels zijn verstoord en gedood door het maaibeleid van de gemeente. Ook wil ze weten of de wethouder ervan op de hoogte was dat Natuurmonumenten van tevoren al had gezegd dat maaien in het gebied geen goed idee was.
De PvdD vraagt de gemeente verder of het weiland officieel aangewezen is als parkeerplaats en wat daarvan de gevolgen zijn voor weidevogels. Tot slot eist de fractie maatregelen om te voorkomen dat er nog vaker weidevogels worden gedood.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.