Buurtmobiel geeft mensen weer 'eigen tijd'

UTRECHT - Wat nu als je als oudere een boodschapje een paar straten verderop wilt doen, maar slecht ter been bent? Dan kun je wachten tot de kinderen een vrije dag hebben. Of je gaat met de Regiotaxi. Maar soms is dat best lang wachten.
Sinds eind vorig jaar heeft Utrecht in Overvecht nu Buurtmobiel. Twee overdekte golfkarretjes die passagiers binnen de wijk van A naar B brengen. U hoeft maar te bellen en ze komen voorrijden. Margreet reed met ze mee en hoorde de verhalen van de passagiers. Waar ze blij van worden? Dat ze weer de baas zijn over hun eigen tijd. Dat iemand hen helpt op zo'n klein stukje en dat er iemand is die ze een beetje in de gaten houdt.
Dat is óók een taak van Buurtmobiel. "We zijn de ogen en oren van de wijk. Soms zien we dat een passagier in een paar weken tijd best achteruit gaat. Dan schakelen we het buurtteam in."
Het concept is zó succesvol dat ook veel andere steden, in Nederland en daar buiten, interesse hebben. Zo denkt ook Amersfoort na over een proef met de wagentjes.

Margreet mee met de buurtmobiel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.