"Dubieus sterfgeval" bij UMC Utrecht

UTRECHT - Een 35-jarige vrouw uit de Utrechtse wijk Kanaleneiland zou gisteren op dubieuze wijze overleden zijn in het UMC Utrecht. De Inspectie voor de Gezondheidszorg doet onderzoek naar haar overlijden.
De familie van de vrouw overweegt juridische stappen. De vrouw was volgens het AD in het ziekenhuis voor een "betrekkelijk eenvoudige ingreep", waarvoor ze maar een dag in het ziekenhuis zou hoeven blijven.
Donderdagavond ontstond er een opstootje bij het ziekenhuis, nadat de familie opheldering eiste van het UMC Utrecht. Daarbij zouden de gemoederen hoog zijn opgelopen.

CALAMITEIT

Het UMC Utrecht bevestigt in een officieel persbericht dat er een calamiteit heeft plaatsgevonden, en dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg daar onderzoek naar doet.
Het UMC zegt de situatie te betreuren."Voor alle betrokkenen is dit ontzettend verdrietig. We leven intens mee met de familieleden en hun dierbaren en we proberen te steunen waar we kunnen."

OPENBAAR MINISTERIE

Hoe lang dit onderzoek zal duren, is nog niet bekend. Het ziekenhuis krijgt acht weken de tijd om de melding verder te onderzoeken, daarna beoordeelt de inspectie dit onderzoek. Het incident is ook gemeld bij het Openbaar Ministerie, zegt het UMC. "Het OM geeft aan dat er geen reden is om tot een gerechtelijke sectie te besluiten."
Het ziekenhuis zegt verder uit respect voor de privacy van de betrokkenen niet op de zaak zelf in te willen gaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.