Instellingen

Koninklijke familie kreeg korting bij Pon

LEUSDEN - Autobedrijf Pon in Leusden heeft jarenlang leaseauto's met bijzondere korting geleverd aan leden van de koninklijke familie, van wie ten minste één lid van het Koninklijk Huis. Dat schrijft NRC.
De Rijksvoorlichtingdienst zegt tegen de krant dat koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix geen gebruik maakten van de regeling.
PRIVÉ
Van de overige vier leden van het Koninklijk Huis gebruikten "minstens één maar zeker niet allemaal" de regeling. De woordvoerder kan volgens de krant niet zeggen welke leden van de Koninklijke familie met deze wagens van Pon reden. Het zou gaan om een "privé-aangelegenheid".
De importeur van Audi en Volkswagen trof vorig jaar een schikking van 12 miljoen euro met justitie wegens het omkopen van ambtenaren die de inkoop deden voor politie en defensie.

NAVIGATIE

ontstond commotie, omdat minister Kamp in 2006 twee gratis navigatie-cd's ter waarde van zo'n 250 euro van Pon kreeg. Hij werd vanwege deze korting niet voor bestraft. Ambtenaren van zijn ministerie die ook voordeel kregen, worden wel vervolgd en zijn in sommige gevallen ook ontslagen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.