Animatiefilmpje moet Utrechters wijzen op brandgevaar

PROVINCIE UTRECHT - De Veiligheidsregio Utrecht wil de inwoners van de provincie Utrecht beter voorlichten over het gevaar van woningbranden. De organisatie heeft daarom een animatiefilmpje gelanceerd met daarin tips om branden te voorkomen.
Volgens de VRU is preventie via bijvoorbeeld het filmpje erg belangrijk. "Brandveiligheid klinkt misschien moeilijk, maar je kan op een eenvoudige manier veel zelf doen om brand in je huis te voorkomen. Want voorkomen, is beter dan blussen."

DROOGKOKEN

De brandweer komt dan ook met concrete tips. "Je kan denken aan het gebruik van het juiste hout - schoon en droog loofhout- als je de open haard aansteekt. Of het gebruik van een kookwekker tijdens het koken om droogkoken te voorkomen. Zorgen dat elektrische apparaten hun warmte kwijt kunnen bijvoorbeeld tijdens het opladen, kan ook brand voorkomen."
De VRU zegt een uitgebreide lijst te kunnen maken met manieren waarop brand voorkomen kan worden, maar koos voor een filmpje. "Beeld zegt meer dan 1.000 woorden."

VERWARMING

In het filmpje komen ook de belangrijkste oorzaken van een woningbrand voorbij, waar de VRU eerder al
naar deed. Daaruit bleek onder meer dat bij bijna een derde van alle woningbranden in de provincie het vuur bij de verwarming van het huis ontstaat.
De VRU is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten. De VRU coördineert de veiligheid van alle inwoners in de provincie Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.