Instellingen

Kloosters openen hun deuren voor publiek

© ANP
UTRECHT - Bijna veertig kloosters zetten dit weekeinde tijdens de Open Kloosterdagen hun deuren open voor belangstellenden. De bewoners willen hiermee de spirituele traditie van de deelnemende
kloostergemeenschappen onder de aandacht brengen van het grote publiek.
Het evenement wordt dit jaar voor de achtste keer gehouden. Voor het eerst zijn dit jaar de Open Kloosterdagen verspreid over een heel weekeinde. Sommige kloosters zijn alleen op zaterdag of zondag open, terwijl andere het hele weekeinde bezoekers ontvangen.

UTRECHT

De meeste kloosters zijn te vinden onder de rivieren, maar ook Utrecht doet mee. De Zusters Augustinessen van Sint-Monica hebben hun deuren geopend.
Vrijwel alle kloosters nodigen hun bezoekers uit om een of meer gebedsdiensten bij te wonen en bieden de mogelijkheid om in gesprek te gaan met de religieuzen die er wonen. Verder zijn er lezingen, tentoonstellingen, wandelingen en muziek.

LEVENSKEUZE

De kloosterlingen willen laten zien dat een religieus leven ook in deze tijd een bewuste levenskeuze is. "Er is nog steeds veel belangstelling voor het kloosterleven", aldus een woordvoerster van de Konferentie Nederlandse Religieuzen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.