Schaerweijde ook via herkansing niet naar hoofdklasse

© RTV Utrecht / Floris Mulder
ZEIST - De mannen van Schaerweijde zijn er niet in geslaagd terug te keren in de hoofdklasse hockey. Ook het tweede duel tegen Almere werd verloren. Almere handhaaft zich hierdoor in de hoofdklasse.
Vorige week verloor Schaerweijde van hoofdklasser Almere na shoot-outs. Ook zaterdag moesten deze er aan te pas komen, nadat de stand na de reguliere speeltijd 2-2 was. Almere leek zaterdag al vroeg zeker te zijn van handhaving in de hoofdklasse. Het stond bij rust al met 2-0 voor. In de tweede helft maakte de ploeg uit Zeist eerst de aansluitingstreffer waarna het in de allerlaatste seconde via een strafcorner op 2-2 kwam.
Vorige week was Almere beter in de shoot-outs. Ook deze keer trok de thuisploeg aan het langste eind (4-3) en daarmee zorgde het ervoor dat het ook volgend seizoen in de hoofdklasse speelt. Schaerweijde, dat kampioen werd van de overgangsklasse B, komt volgend seizoen opnieuw uit in de overgangsklasse.
4' Terrance Pieters [1-0]
28' Jonas de Geus [2-0]
59' Jur van de Have [2-1]
70' Scott Tupper [2-2]
Vorig seizoen degradeerde Schaerweijde van de hoofdklasse naar de overgangsklasse. In de overgangsklasse B werd het met glans kampioen. Tegen de winnaar van de overgangsklasse A, het Bilthovense SCHC, ging het een finale spelen om een ticket voor de hoofdklasse. SCHC was te sterk voor de ploeg uit Zeist. Schaerweijde mocht in de herkansing aantreden tegen Almere. Ook in deze strijd trok het aan het kortste eind.

Bas Bogaard: 'Shoot-outs blijven een loterij'
Casper Horn:'Ik ben trots op dit team'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.