Broer (97) schrijft boek over Wim Sonneveld

UTRECHT - Een 97-jarige broer van Wim Sonneveld heeft samen met een neef een boek geschreven over de cabaretier. Het is op 28 juni een eeuw geleden dat de legendarische podiumartiest werdgeboren in Utrecht.
Jan Sonneveld (22 juni 1919) beschrijft de jongste jaren van zijn beroemd geworden broertje en ook hoe diens radiodebuut thuis werd beleefd, in de kruidenierswinkel van zijn vader in de J.P. Coenstraat. Hij beschrijft verder allemaal avonturen die het moederloze gezinbeleefde met de jonge Wim, toen al een grappenmaker, gezelligheidsdier en een jongen met handelsgeest en smaak.

JURKEN

Dat laatste blijkt wel uit het verhaal dat hij jurken ging kopen voor zijn te drukke zusjes, een toen nog ongebruikelijkere actie voor een jongen dan nu. "Cathrien en Nel waren niet alleen opgetogen maar ook verbaasd dat Wim zulke leuke fleurige en smaakvolle jurken had uitgezocht, die bovendien naadloos pasten. Het ontbrak de meiden, de volgende dagen, niet aan complimentjes van de klanten voor hun smaakvolle kleding."
Het boek "Wat leefden wij eenvoudig toen" is via internet te bestellen en wordt op 25 juni gepresenteerd. Op 28 juni verschijnt ook een boek met (liefdes)brieven die Sonneveld tussen 1948-1958 uitwisselde met zijn partner Friso Wiegersma, die hem ook in zijn werk bijstond als decor- en kostuumontwerper, vormgever en tekstdichter.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.