Agenten aangevallen en politieauto's vernield in Wijk bij Duurstede

WIJK BIJ DUURSTEDE - Agenten zijn in Wijk bij Duurstede aangevallen en bedreigd. Ook werden twee politieauto's en een politiemotor vernield.
Tijdens een "incident in de privésfeer" escaleerde de situatie. De vechtpartij vond vorige week al plaats, maar de agenten schrijven er vandaag over op Facebook.

GESLAGEN EN GESCHOPT

"Als men op enig moment geweld tegen ons gebruikt lopen de spanningen hoog op", schrijft de politie. "Collega's worden geslagen en geschopt." De mannen die hen aanvielen vernielden ook de politieauto's en politiemotor waarop de agenten kwamen.
Tijdens de vechtpartij verzamelden zich veel omstanders op straat. "Maar geen van allen is ons tot last. We krijgen zelfs hulp uit onverwachte hoek. Wij hebben deze mensen in alle hectiek wellicht nog niet bedankt. Bij deze alsnog, hartelijk dank!"

IMPACT

Ondanks de hulp van de omstanders zijn de politiemensen flink geschrokken. "Dit soort incidenten hebben een behoorlijk impact, zeker als je er na een aantal dagen nog steeds fysiek aan herinnerd wordt. Hiermee doelend op schaafwonden en blauwe plekken, opgelopen tijdens het incident."
De agenten hebben aangifte gedaan en minstens één man aangehouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.