Pup raakt zes tanden kwijt na aanval door hond: "Hij kon niets"

© RTV Utrecht
UTRECHT - De labradorpup van de Utrechtse Sterre is gisteravond gewond geraakt. Het dier werd in een lift van een appartementencomplex aangevallen door een Stafford.
De hond was losgeschoten van zijn lijn. Het beest was uit logeren, en zijn tijdelijke baas kon niet voorkomen dat de Stafford de gang van de flat binnenrende en de pup aanviel.
De hond liet minutenlang niet los. "Hij is gaan schreeuwen", vertelt Sterre over haar pup. "Hij heeft alleen maar op de grond gelegen. Zijn ogen waren groot en hij kon niets. Hij kon zich ook niet bewegen."

DOODSBANG

De aanval werd door veel andere appartementbewoners opgemerkt. "Er kwamen mensen van de tweede etage naar beneden gerend omdat ze allemaal geluiden hoorden en iedereen was bezorgd. Overal lag zijn ontlasting omdat hij echt doodsbang was."
Tijdens de aanval belt Sterre de politie, maar die kan niet komen. "Het heftigste van alles is dat je je machteloos voelt op het moment dat je hulp vraagt. Als er een ding anders was geweest, dan was hij er niet meer geweest." Sterre verwijt de oppas van de hond niets, maar wilde hulp van agenten.

TANDEN

Een buurman heeft uiteindelijk met zijn handen de bek van de Stafford opengetrokken, zodat hij los liet. De pup is behandeld door een dierenarts. Het dier mist zes tanden en heeft een grote wond in zijn borst. Wel is hij inmiddels weer thuis.

Pitbull valt pup aan in Utrechts appartementencomplex.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.