Ostendorp: "Ingewikkeld, maar kan kans niet laten lopen"

BUNNIK - Burgemeester Hans Martijn Ostendorp hoefde niet lang na te denken toen hem werd gevraagd algemeen directeur van voetbalclub De Graafschap te worden. Toch gaat hij Bunnik missen.
Dat vertelt Ostendorp tegen Radio M Utrecht. "Volgens mij is er steeds draagvlak geweest voor mij als burgemeester. Dat maakt het ook wel ingewikkeld om de stap nu te zetten, ik ga Bunnik en de regio ontzettend missen. Maar deze kans, mijn grote jeugdliefde De Graafschap die een algemeen directeur zoekt en dan bij mij aanklopt, die kon ik echt niet laten lopen."

RAMEN EN DEUREN

Ostendorp kijkt tevreden terug op zijn tijd als burgemeester. "Toen ik als burgemeester begon was de oproep, zet ramen en deuren van het gemeentehuis open en kom echt in contact met samenleving ondernemers en verenigingen. Volgens mij zijn we daar heel behoorlijk in geslaagd."
Hij zal veel mensen uitnodigen om te solliciteren op "het mooiste burgemeesterschap van Nederland". "Dat is het burgemeesterschap van Bunnik. En je treft daar een hele betrokken samenleving. Goede ondernemers en een plaats waar omzien naar elkaar nog een vaste waarde is."

AFSCHEID

Ostendorp blijft
. "Ik hoop nog veel inwoners te spreken de komende periode om ook echt oprecht afscheid van hen te nemen."
Over ongeveer een halfjaar wil hij ook verhuizen naar de Achterhoek.

Presentator Bob van Beeten in gesprek met burgemeester Hans Martijn Ostendorp.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.