"Veel misgegaan bij bestemmingsplan Kerklaan"

STICHTSE VECHT - Het gemeentebestuur van Stichtse Vecht heeft een flinke tik op de vingers gekregen. Uit onderzoek in opdracht van de gemeenteraad blijkt veel mis te zijn gegaan bij het maken van een bestemmingsplan.
Het plan "Landelijk Gebied Noord beslist" gaat over het buurtschap Kerklaan, een gehucht bij Loenen. Omwonenden maakten zich onder meer druk over de komst van een hondenkennel en de komst van een grote schuur.

ONDERSCHAT

Uit het onderzoek blijkt dat het college enkele dossiers zeer onderschat heeft. Soms werd de raad beter geïnformeerd door de bewoners dan door de gemeente.
"Doordat burgers soms beter in staat waren raadsleden van informatie te voorzien dan de ambtelijke organisatie en portefeuillehouder ontstond bij in ieder geval een deel van de raad onzekerheid en wantrouwen over de informatievoorziening vanuit het college", schrijven de onderzoekers in het rapport.

INTEGER

Een aantal inwoners had het idee dat de gemeente bewust informatie heeft achtergehouden en niet integer heeft gehandeld. Dat is volgens de onderzoekers niet waar.
De gemeente heeft eerder al een boete moeten betalen omdat het bestemmingsplan niet op tijd af was.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.