Utrechts autodeelbedrijf SnappCar breidt internationaal uit na miljoeneninvestering

UTRECHT - Autodeelbedrijf SnappCar in Utrecht komt voor twintig procent in Franse handen. Autoverhuurder Europcar heeft zich voor tien miljoen euro ingekocht. "We zijn enorm blij en trots", zegt SnappCar-topman Victor van Tol tegen RTV Utrecht.
Via SnappCar kunnen mensen hun eigen auto verhuren aan mensen zonder auto. Na Nederland, Denemarken en Zweden wil het bedrijf dit jaar nog nieuwe markten in Europa veroveren. Van Tol denkt daarbij aan "een stuk of zes" grootstedelijke gebieden in landen als Duitsland, Frankrijk en Engeland. SnappCar zou daardoor een van de grootste Europese spelers worden in de branche.
Het geld dat SnappCar nu te besteden krijgt gaat voor deel naar het opschalen van de internationale activiteiten van het bedrijf. "Dat is niet gratis", zegt Van Tol. "Je moet investeren in het team, in marketing en dat soort zaken. En anderzijds breiden we ons team van ontwikkelaars uit, zodat we allerlei wensen van onze gebruikers kunnen realiseren."
Europcar, dat behalve geld ook kennis en expertise deelt, is de derde aandeelhouder. Eerder kochten Autobinck Group en de Deense investeringsmaatschappij Founders een belang in SnappCar.

Victor van Tol, topman SnappCar over de toekomstplannen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.