RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitgebreid onderzoek naar fouten op Joods monument Utrecht

UTRECHT -

Naar de 1239 namen op het Joods monument in Utrecht komt een uitgebreid onderzoek. Nadat vorig jaar al pijnlijke onzorgvuldigheden in de lijst slachtoffers waren ontdekt, heeft Utrechter Jim Terlingen uitgevonden dat er zeker 29 fouten op het monument staan. Daaronder zijn drie namen van slachtoffers die, anders dan het opschrift vermeldt, de oorlog wel degelijk hebben overleefd.

Amateurhistoricus Terlingen bracht vorig jaar, een half jaar na de onthulling van het monument bij het oude Maliebaanstation, al aan het licht dat de informatie op het gedenkteken niet correct was. Toen daar niets mee gebeurde stuurde hij een open brief aan burgemeester Jan van Zanen. Uit gesprekken die Van Zanen achter de schermen heeft gevoerd is besloten de lijst opnieuw onder de loep te nemen, zegt Terlingen.

Het onderzoek wordt gecoŲrdineerd door het Auschwitz Comitť. Bij de Utrechtse gedenkmuur komt een bordje dat bezoekers verwijst naar de gecorrigeerde informatie op de website die bij het monument hoort.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -