Advocaat zaak-Savannah: Ook voor verdachte superheftige situatie

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het gaat naar omstandigheden redelijk met de jonge verdachte die vastzit voor de dood van Savannah uit Bunschoten. Dat zegt advocaat Fleur Zijderveld tegen RTV Utrecht. Wel vallen de omstandigheden in de cel hem zwaar.
De 16-jarige jongen uit Den Bosch werd op 5 juni aangehouden, in de nacht na de vondst van het lichaam van Savannah. Het meisje was drie dagen eerder verdwenen, nadat ze op weg was gegaan om met vriendinnen huiswerk te maken.

SUPERHEFTIGE SITUATIE

De verdachte zit 'in beperking'. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat, die hem dagelijks belt. "Natuurlijk probeer ik hem ook veel te zien", zegt Zijderveld. "Door die beperking kan ik niet veel over de zaak zeggen. Ik wil wel aangeven dat het voor een minderjarige een superheftige situatie is."
Het Brabants Dagblad schreef eerder dat de jongen uit huis geplaatst zou worden. Zijderveld is bang dat mensen daardoor te makkelijk oordelen dat haar cliënt niet deugt. Ze benadrukt dat de uithuisplaatsing op advies van de kinderbescherming is bepaald. De raad kan een kind onder toezicht stellen wanneer de belangen van dat kind ernstig worden geschaad.

MOEITE

Zijderveld hoopt dat de jongen snel weer contact met zijn ouders en familie mag hebben. "Daar heeft hij wel moeite mee, dat dat nu niet mag."
De advocaat verwacht dat het niet lang meer duurt voor er details naar buiten komen over de rol die de 16-jarige verdachte speelde bij de dood van Savannah.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.