Emotioneel afscheid van Romy in Hoevelaken

ACHTERVELD - Hoevelaken heeft vandaag afscheid genomen van de omgebrachte Romy. Honderden mensen stonden langs de route van de rouwstoet en bij veel huizen in het dorp hing de vlag vandaag halfstok.
De stoet met witte koets en paarden vertrok na een dienst voor de naasten van Romy rond 15.00 uur van het Protestants Kerkcentrum De Eshof naar de begraafplaats aan het Kerkepad. De gemeente Nijkerk, waar Hoevelaken deel van is, had voorgesteld dat iedereen langs de route een mooie bloem mee zou nemen. Velen hebben daar gehoor aan gegeven.
Verslaggever Rik Dogger was de hele middag in Hoevelaken. Volgens hem hebben alle aanwezigen bij de kerkdienst een lieveheersbeestje opgespeld gekregen. Ook op de kist van Romy zat een lieveheersbeestje.

MUZIEKKOEPEL

Bij de muziekkoepel aan het Van Aalstplein werd even stilgestaan voor een korte herdenking. Daar werden duiven losgelaten door klasgenootjes van Romy en werd muziek gedraaid van Justin Bieber. Gekozen was voor het nummer 'Life Is Worth Living'. Na het nummer klonk een luid applaus. Bij de koepel werd vorige week maandag ook een rouwbijeenkomst gehouden door inwoners van Hoevelaken.

WINKELIERS

in Hoevelaken hadden de deuren gesloten tijdens de uitvaart. Een uitvaartondernemer heeft iedereen opgeroepen de vlag halfstok te hangen en vroeg mensen die hun Facebookprofielfoto op zwart hebben gezet vandaag om te zetten naar wit.

FAMILIE

De familie van Romy zegt zeer
te zijn door alle steunbetuigingen en het medeleven na het overlijden van het 14-jarige meisje. Dat schrijft de familie in een verklaring. De komende periode wil het gezin in alle rust en privacy proberen een start te maken met het verwerken van het verlies.

ACHTERVELD

De 14-jarige Romy werd begin juni dood
in Achterveld. Een even oude jongen uit Lunteren heeft
dat hij haar heeft misbruikt en gedood. De jongen zat op dezelfde school als Romy, de J.H. Donnerschool in De Glind.

Hoevelaken neemt afscheid van Romy.
Muziek bij de herdenking voor Romy.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.