Instellingen

Veenendalers betalen 65.000 euro voor haring

© ANP / Robin Utrecht
VEENENDAAL - De veiling van het eerste vaatje nieuwe haring op de Scheveningse visafslag heeft vanmiddag een bedrag van 65.000 euro opgebracht. Koper is een groep jonge ondernemers uit Veenendaal met de naam Heeren van de Vis.
30 jaar lang streden ze al voor de nieuwe vette vis. Ze noemen het dan ook de kroon op hun werk. ''Het is iets waar al generaties lang op geboden wordt. Door mijn opa, mijn vader en nu hebben we 'm. Dat voelt echt heel leuk, zijn we echt heel blij mee!''
De opbrengst valt flink lager uit dan vorig jaar toen PLUS-supermarkten maar liefst 90.000 euro neertelde voor het eerste vaatje Hollandse Nieuwe.

BUS

Met de opbrengst ziet de stichting Make-A-Wish wel de lang gekoesterde wens in vervulling gaan van een Wish-on-Wheels. Dat is een speciale bus die is uitgerust met allerlei materialen die zintuigen activeren, zoals een waterbed, lichtjes en muziek. De bus is bedoeld om de wensen van kinderen, met een beleving jonger dan drie jaar en een levensbedreigende ziekte, te vervullen.
Wat de ondernemers gaan doen met het eerste vaatje, is nog niet bekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.