Instellingen

Senne (12) maakt robot die Rubik's Cube oplost: "Hij doet het bijna elke keer"

NIEUWEGEIN - De 12-jarige Senne uit Vianen heeft een robot gemaakt waarmee je supersnel een Rubik's Cube kan oplossen. De scholier van het Cals College in Nieuwegein heeft er een filmpje van gemaakt en de beelden zijn een hit op sociale media.
"Op mijn slaapkamer zag ik een onopgeloste Rubik's Cube. En ik dacht, op een dag ga ik hem oplossen", zegt Senne voor de camera van RTV Utrecht.
Door docent Femke van Hemert begon de hype. Zij plaatste het filmpje op haar Twitter-account omdat ze zo onder de indruk was, van het bouwwerk van Senne. "Een van mijn tweedeklassers maakte dit en ik ben nog even aan het bekomen van verbazing", aldus de leraar van het Cals College.
Op internet staan beschrijvingen hoe je dit kan maken van LEGO. Senne heeft die gezien en de robot geperfectioneerd. "Het scannen in het begin ging heel vaak fout. Toen nam hij een kleur niet goed waar. Dus toen heb ik dat veranderd in het programma zodat hij slomer en beter ging kijken wat de kleur was. Nu doet hij het bijna elke keer."

Senne (12) maakt robot die Rubik's Cube oplost

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.